Press "Enter" to skip to content

Om ferie og dagpenge

Når man er på dagpenge, kan det naturligvis være meget fristende at tage på ferie. Det kan da også være svært at se, hvad det skulle skade. For om du er det ene eller andet sted, mens du er jobsøgende, burde ikke have den store betydning. Du kan trods alt godt tjekke jobportalerne fra udlandet, og det er heller ikke det store problem, hvis du skal sende en ansøgning, da de fleste steder i verden trods alt har internet.

Inden du nu overvejer at købe en flybillet og booke et hotel under varmere himmelstrøg, så er det en god ide lige at tjekke op på reglerne. Når du er på dagpenge er du nemlig til rådighed for arbejdsmarkedet, hvilket er et af kriterierne for at få dagpenge. Hvis du er på ferie, er du i sagens natur ikke til rådighed. Du er derfor ikke berettiget til dagpenge.

Du kan godt holde ferie mens du er på dagpenge

Det betyder dog ikke, at du ikke kan tage på ferie. For at være dagpengemodtager er lige som et hvilket som helst andet arbejde. Det betyder at du kan holde ferie. Hvis du har opsparet feriepenge, så er det disse du modtager under din ferie, og har du ikke, ja så modtager du ikke noget. Dagpenge kan du nemlig ikke modtage, mens du holder ferie. Du kan læse mere om feriepenge og dagpenge her.

En af de regler, som der er mange der enten ikke kender til eller glemmer, er at man ikke bare lige kan melde ferie fra den ene dage til den anden. Så er altså en rigtig dårlig ide at flyve sydpå dagen efter, fordi man lige fandt et knaldtilbud på en afbudsrejse. Du skal nemlig melde til din a-kasse og jobcentret 14 dage før, at du tager ferie.

Vælger du at se stort på dette, kan det være et alvorligt problem, da det går under socialt bedrageri, og dette bliver der ikke set let på, og det kan give dig alvorlige økonomiske problemer.