Press "Enter" to skip to content

Bilferie i elbil

Elbiler er et yderest populært transportmiddel, og det er ikke uden grund.
Det er uundgåeligt, at strøm er nødvendigt for at gøre brug af en elbil. Elbiler er efterhånden meget udbredt, og derved er mængden af ladestandere også stigende.

Kan man tage på bilferie i en elbil?

En af de store debatterede emner er, hvorvidt elbiler begrænser muligheden for at tage på bilferie.
I den grønne udvikling hvor der er mere fokus på miljøet end nogensinde før, er flere og flere begyndt at tænker over, hvordan de rejser. Flyrejser er en af de store syndere af Co2 udledninger på verdensplan, når det kommer til transport. Der er derfor god grund til at vælge en bilferie fremfor flyrejser. Elbiler udgør en stor procentdel af den faste del af trafikanter i Danmark, men hvordan ser det ud i andre lande? Selvom mange lande endnu ikke er lige så meget med på bølgen, når det kommer til elbiler, er der heldigvis lige så mange lande, der har helt tjek på elbiler og derved også strøm til el biler. Særligt Europa er godt dækket ind. Derfor kan du sagtens pakke elbilen og gøre klar til en lækker ferie i Italien, Frankrig eller en hyggelig tur til Sverige.

Sådan kan du få et overblik over strøm til elbiler

Som på så mange andre ferier skal der en smule planlægning til. Dette gælder også for en bilferie og særligt en bilferie i en elbil. Der er flere om buddet, når det kommer til ladestandere, og det kan derfor være en god idé at tjekke op på hvilke operatører, der er på den rejse, du planlægger. Ligeledes vil det være godt at være opmærksom på hvilke, der kræver, at du har oprettet en konto hos dem. Så kan du undgå forøget ventetid, når du har brug for strøm til din elbil.  Heldigvis er der mange steder at hente informationer om, hvor du kan få strøm til elbiler. Der er efterhånden en del hoteller, campingpladser og handlemuligheder, der tilbyder, at du kan få strøm på din elbil, hvilket kan være godt at tjekke op på, når du vælger din location.

Gode grunde til at vælge en elbil

Miljøet er uden tvivl en af de største grunde til, at mange vælger at anskaffe sig en elbil. Elbiler forurener ikke på samme måde som de klassiske benzin- og dieselbiler. Elbiler udleder absolut ingen Co2. Det er værd at nævne, at det på længere sigt bedre kan betale sig rent økonomisk at vælge en elbil. Dette er blandt andet grundet lavere driftsomkostninger. Slitage på elbiler er mindre, da de hverken har udstødning eller tændrør. Det eneste, der slides på, er bremser og dækkene. Elbiler er ikke billigere at købe, men de er fritaget fra en håndfuld afgifter, og i det store hele er de fordelagtige for din pengepung. Det er en skrøne, at man ikke kan køre langt i en elbil, for det kan man snildt. Sidst men ikke mindst er elbiler rigtig behagelige at køre i; de larmer ikke og har en god komfort. Du kan både køre på arbejde og på bilferien uden problemer med din elbil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *