Press "Enter" to skip to content

Tag på cykelferie i Danmark

Har du cykling som bevidst rejsemotiv? Så kan du med fordel tage på cykelferie i Danmark og kombinere det med. Danmark indfrier nemlig mange cykelturisters forventninger til et feriested. Undersøgelser viser, at ni ud af ti cykelturister er tilfredse med at holde ferie i Danmark.

Du kan altså få glæde af at stige på din cykel eller elcykel og bevæge dig mod en feriedestination i Danmark. 

Nyd godt af dansk natur på cykelferien

Strand, hav og kyst har afgørende betydning for mange cykelturisters valg af feriedestination ifølge undersøgelser. Særligt naturen i Region Syddanmark og Region Nordjylland trækker mange cykelturister til sig.

I Danmark ses som regel pæne og rene omgivelser i den danske natur, som du kan nyde godt af på din cykelferie. Undersøgelser viser, at ni ud af ti cykelturister har været tilfredse med områdets vedligeholdelse på deres cykelferie.

Som cykelturist kan du opleve naturen, for eksempel skove og strandområder, på gåben, løbende eller på to hjul. Langs skove og strande baner sig mange cykelstiger rundt omkring i Danmark, som gør det let for dig at komme rundt i naturen. På korte såvel som lange ture.

Elcykel til længere cykelture            

Vil du ud på en længere cykeltur eller blot lette cyklingen, kan du med fordel vælge en elcykel frem for en almindelig cykel. En elcykel har en motor, der gør en stor del af arbejdet for dig. Du kommer også hurtigere rundt med en elcykel end en almindelig cykel.

Vælg eventuelt en elcykel af mærket Mustang, som er et godt bud. En Mustang elcykel er billig, men er alligevel af god kvalitet og flot design. Med en Mustang elcykel kan du let og uproblematisk cykle mange kilometer. Sikkerheden er høj, hvis du køber en Mustang elcykel.

TIP: Elcyklen er en god måde at tage på tur, hvis du fx ikke kan holde til en lang og hård vandretur, det har vandreshoppen skrevet en artikel om her.

Oplev begivenhedsrigt bymiljø på cykelferien

Med din partner under armen eller venner ved din side kan du udforske det nærmeste bymiljø på cykelferien. Du kan cykle ind til byen på din cykel eller elcykel og derefter fortsætte turen på gåben. I mange danske bymiljøer kan du opleve historiske attraktioner, seværdigheder og museer. Du kan også shoppe i butikker og på markeder.

For at afrunde dagen på en god måde kan du og dine medrejsende spise lækker mad på restaurant eller café. Det kan også være, at lokale madoplevelser på markeder og i gårdbutikker lokker mere.

Overnatning nær by og strand

Mange cykelturister slår gerne teltpløkker i den danske jord. Danske campingpladser ligger nemlig typisk tæt på by og strand, og det gør dem til foretrukne overnatningssteder blandt cykelturister.

Du kan som mange andre vælge at overnatte på campingplads eller i feriehus på din cykelferie. Overnatningsstedet kan du bruge til at slappe af mellem begivenheder, læse bøger, spille spil og være på internettet.

Overnatninger på cykelferien giver mulighed for en hel ferieoplevelse med familien frem for blot en endagstur. Med dem har du tid til flere oplevelsesrige dage både på og af din cykel eller elcykel.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *