Press "Enter" to skip to content

3 gode råd til cykelferien

Har du besluttet dig for at din næste ferie skal være en cykelferie, men hvor går turen hen? Skal du på cykelferie til udlandet, så er der nogle ting du skal huske inden du tager afsted.  Vi giver dig her 3 gode råd til at gøre din cykelferie endnu bedre.  

Bliv vaccineret 

Når du tager på ferie til udlandet, lige meget hvor du tager hen, er det en god ide at blive vaccineret. Som minimum for stivkrampe og difterivaccinationen. Det er en god ide at du undersøger det land du skal cykle til og selvfølgelig også de lande, du cykler igennem for at komme frem til din feriedestination. Da det er forskelligt fra land til land, hvad der er en god ide at vaccinere for. F.eks. hvis du cykler ned gennem Tyskland, Frankrig til Spanien vil en difteri- og stivkrampevaccination være nok, men det kan også være en god ide at blive vaccineret mod hepatitis B. Difteri- og stivkrampevaccinationen skal du bare have fået inden du tager afsted på cykelturen starter, så er du også beskyttet i de næste 10 år. Hvis du lige er blevet vaccineret for difteri- og stivkrampe, så skulle du gerne være beskyttet til rejsen. Hepatitis B vaccinen skal tages af 3 omgange, nummer 2 vaccinen skal tages en måned efter at du har fået den første og den 3. skal du have taget 6 måneder efter. Du kan også få foretaget hepatitis B vaccinationen hurtigere, hvis der ikke er så lang tid til at du skal rejse, så skal du have dem taget på denne måde. Nummer 2, skal tages 7 dage efter den første og nummer 3 skal klares 21 dage efter den første vaccine. Så er det længe siden du sidst er blevet vaccineret, så sørg for som minimum at tjekke det land du skal til ogbliv vaccineretfor det de anbefaler.      

Træn op til ferien?

Skal du cykle på ferie, så er det en rigtig god ide at træne op til turen, da man ikke bare kan køre til Spanien uden træning inden. For det første vil du få rigtig ondt i dine ben efter den første dag, så du ikke kan fortsætte og det vil jo ikke være så godt. For det tager jo ikke kun en dag at cykle til Spanien, men gerne flere og derfor ville i være nødt til at lave nogle meget lange stop undervejs.  Så din ferie vil næsten være slut inden du egentlig nåede derned. Derfor træn op i god tid inden du skal afsted, på den måde vil du bedre kunne klare turen.  Det er en god ide, hvis du ikke er vant til at cykle, i den første uge at tage flere korte ture på omkring 20-25 km ca. 3-4 gange den første uge. Og derefter begynde at bygge på i kilometerne. Husk ikke at lægge for hårdt ud i gearene, da det får dine ben til at syre til og du vil skulle stoppe tidligere end planlagt.  Husk også at lave intervaltræninger for at forbedre din form og sørg for at der bliver restitueret mellem træningerne.                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Vælg den rigtige cykel

Udover at skulle træne op og blive vaccineret inden ferien, så er det vigtigt at du cykler på den helt rigtige cykel. En cykel der er egnet til at køre langt på og som kan køre i det terræn du nu skal køre i. Du skal sørge for at købe cyklen inden du begynder at træne op til turen, da du skal vænne dig til cyklen inden du tager afsted, for at få det bedste ud af både din træning, men også selve turen. Pedalatleten er eksperter i at finde den bedste cykel, der passer til dit behov. Så skal Pedalatletenhjælpe dig med at vælge den rigtige cykel til ferien?  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *