Press "Enter" to skip to content

5 Ting du skal have med på rejsen

Sommerferien er lige om hjørnet, og det er tid til at gøre de sidste forberedelser. Her giver vi dig 5 tips, som du måske havde glemt at tænke over.

Vabelplaster

På ferien har vi typisk et par sko på, som vi ikke normalt bruger. Uanset om det er dine nye vandresko eller bare et par klipklapper kan vi næsten garantere, at du får en vabel. Det gælder især, hvis du slentrer rundt i skoene efter en tur i poolen eller lignede, hvor fødderne er ekstra sårbare. Sørg derfor for at pakke lidt vabelplaster til hele familien, så I undgår de værste gener.

Mavemedicin

Lige så snart du krydser grænsen, stiger risikoen for maveproblemer. Hvis du har en sart mave – og det ved du bedst selv, om ud har – er risikoen ekstra stor. Men selvom du aldrig har oplevet maveproblemer, er det altid rart at have lidt medicin i baghånden. Der er nemlig ikke noget værre ned at skulle kommunikere med sundhedspersonale på et fremmed sprog, hvis det står ud af begge ender på dig.

Du kan finde det her.

Panodiler

Igen vil du helst undgå at skulle i kontakt med fremmede sundhedsmyndigheder, hvis det ikke er nødvendigt. Samtidig kan det være svært at finde de rigtige piller i udlandet, og er der noget, man ikke skal tage fejl af, er det medicin. Sørg derfor for at have et par panodiler, hvis der opstår et eller andet.

En god bog

For nu at bevæge os hen på en mere positiv side, bør du også medbringe en god bog eller et kryds og tværs-hæfte. Der opstår nemlig næsten altid en form for ventetid i lufthavnen, en bus der bryder sammen eller lignende. Samtidig er læsning jo en helt fantastisk aktivitet, som mange danskere har forvist til ferietiden. Så hvorfor ikke få læst den der bog, der har stået i hylden i et år?

Blåt sygesikringskort

Hvis du rejser inden for Europa, er det også en god idé at huske det blå sygesikringsbevis. Det udløber efter fem år, så selvom du har et, skal du tjekke datoen. Det blå sygesikringskort gør turen i sundhedssystemet nemmere, hvis uheldet skulle være ude.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *