Press "Enter" to skip to content

3 tips til friluft-ferien

Når nu sommervejret har ramt Danmark for fuld skrue, er det oplagt at tilbringe ferien i naturen. Og heldigvis er det nemt at være på friluftsferie i Danmark. Landet er så småt, at man aldrig rigtig kommer ud i vildmarken. Derfor er det også en god idé at starte med en tur herhjemme, hvis du ikke har været på ferien i naturen før. Tilmed er vi så heldige, at den famøse ulv er det eneste ”farlige” dyr, vi har. Men bare rolig, du bliver ikke spist.

Her giver vi dig tre tips til, hvordan du kommer godt igennem friluftsferien – ulve eller ej.

Investér i en god taske

Når det handler om andet end fly- eller bilrejser, kan vi ikke komme uden om oppakningen. Uanset om det bare er til mindre dagsture eller til en hel rygsækrejse er en god rygsæk nemlig alfa og omega.

Bare en tur til den lokale købmand kan hurtigt blive en plage, hvis du ikke har den rigtige rygsæk. Investér derfor i solid kvalitet fra fx The North Face, hvor der findes lidt til ethvert behov. Kig især efter justérbare stropper, brystrem og hofterem. Selvom det ikke er særligt fashionabelt at være spændt helt sammen med sin rygsæk, gør det nemlig en verden til forskel for din komfort. Når du tager noget at vægten fra skuldrene, kan du bære mere vægt i længere tid, og det er samtidig langt bedre for din krop.

Sko til hele dagen

Den næste ting, du skal vælge med omhu, er dit fodtøj. Det er både ubehageligt og hammerskadeligt for kroppen at gå i dårlige sko, så vælg godt. Hvis du ikke decideret skal vandre, behøver du dog heller ikke nødvendigvis at investere i et par dyre vandresko. Bare sørg for, at du kan gå i dine sko hele dagen uden problemer.

Forbered dig på lidt af hvert

Sidst men ikke mindst skal du være forberedt på lidt af hvert. Blandt andet skal du huske plaster og en lille førstehjælpskasse. Det er også en god idé at lægge en plan B, hvis det bliver regnvejr. Som minimum bør du medbringe en regnjakke og lidt ekstra tøj, som du pakker i en vandtæt plastikpose.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *