Press "Enter" to skip to content

Pas på børnene i solen

Der findes nok ikke mange, der ikke er klar over, at solen udover at være skøn og fantastisk også er farlig. En af de ting der hurtigt kan ødelægge en ferie helt eller delvist er solskoldninger. Hvis du får dem, er det slemt, men hvis du har små børn, der får dem, er det endnu værre. Deres hud er meget sart, og hvis de først bliver skoldet, er det både hårdt for huden, og det kan gøre det helt ulideligt for dem.

Solcreme er ikke altid nok

De fleste er gode til at få brugt solcreme, hvis de er ude og rejse, og det er meget varmere end vi er vant til. Når det kommer til at holde ferie hjemme, er der desværre mange, der er slemme til at glemme det. Når det er et vejr, som det har været de sidste mange måneder, kan man meget nemt løbe ind i forbrændinger og røde små kroppe.

I de kommende uger og måneder er der uden tvivl mange, der skal tilbringe mange timer ved de danske strande. Når solen spejler sig i vandet, giver det en dobbelteffekt, og man skal derfor huske meget på, at solcreme er helt essentielt, og at det rent faktisk ikke altid er nok. I stedet for solcreme, bør i overveje soltøj med UV filter, der holder solens stråler meget bedre ude (uden det bliver for varmt).

På den måde slipper du også for at skulle smøre dit barn eller børn ind over hele kroppen flere gange dagligt, men kan nøjes med at smøre deres hoved, arme og ben, der i forvejen ikke er lidt så udsat som eksempelvis ryg og mave, der ikke får nær så meget sol i det daglige.

Hold siesta

Derudover er det naturligvis altid en god ide at holde børnene væk fra solen i middagstimerne, hvor den er kraftigst. Giv dem et lill break, spis en lang frokost og lad dem eventuelt sidde lidt med en ipad eller spil en spil inden for. Der er masser af solskinstimer at tage af, der er ikke nogen grund til at blive syg af dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *