Press "Enter" to skip to content

Disse steder bør du besøge i Norge

Norge er et land fyldt med kontraster, og du går ikke skuffet hjem fra en ferie her. Der er nemlig masser af ting at se og opleve, og som du garanteret ikke har været vidne til før.

Vi har her samlet en række steder i Norge, som du absolut ikke bør gå glip af, og som bestemt vil leve op til dine forventninger om et oplevelsesrigt eventyr.

Stavanger

Stavanger er en by, der har betagende omgivelser. Her kan du både se smukke fjorde, fantastiske fjelde, lange hvide sandstrande, besøge nogle af de mange museer og være en del af forskellige kulturbegivenheder.

Stavanger er altså i sig selv fyldt med kontraster. Her har du mulighed for at tage på aktiv ferie på vandreture op til store højder, surfe på en af de fantastiske strande og tage på traditionel by-ferie.

Du kan med fordel leje en hytte frem for et hotel og gøre din ferie mere hyggelig. Om sommeren kan du bo tæt på de flotte strande, og udnytte mulighederne for at surfe, mens du om vinteren kan komme hjem efter en vandretur, og hygge med varm kakao og en god film.

Det er især fordelagtigt at leje en hytte, idet du kan gøre det mere hjemligt, eksempelvis med lyskæder og levende lys om vinteren, og så kan I bo flere sammen frem for at booke separate værelser på et hotel.

Vega-øerne

Vega-øerne, også kaldet skatteøerne, er for dig, der gerne vil opleve det fantastiske fugleliv, som der gemmer sig her.

Her kan du nemlig opleve mere end 230 forskellige fuglearter og opleve utrolige landskaber. Vega-øerne består nemlig af 6500 forskellige øer, holme og skær, og er perfekt til dig, der elsker eventyr og at udforske nye områder.

Øerne er perfekte til at vandre, cykle og sejle, og du har mulighed for at opleve betagende panoramaudsigter, og geare helt ned ved at fiske i havet, elve eller en af de smukke søer.

Hemsedal

Hemsedal er perfekt til din skiferie med noget til enhver smag.

Det højeste punkt her ligger hele 1497 meter over havet, hvilket betyder, at det sner tidligt på sæsonen, mens sneen også bliver liggende længe.

Hemsedal har noget til enhver. Her kan du opleve et af Europas bedste snowboardområder, hvor der er nye udfordringer hver sæson, blandt andet med halfpipes og big jumps i de to store parker.

Udover snowboarding, er Hemsedal også perfekt til langrend med 130 kilometer løjper i dalen og 80 kilometer løjper i den yderst imponerende og betagende natur i højfjeldet. Her kan du altså for alvor komme på eventyr, og opleve betagende udsigter mens du med fart over feltet mærker adrenalinen suse igennem din krop på vej ned.

Men Hemsedal er ikke kun for de voksne. I Valleland, som er specielt målrettet mod familier med børn, kan dine børn for alvor slå sig løs på ski på et hyggeligt, afgrænset område tæt på skicentret. Tæt på bakken er der en bålplads med plads til hele familien, og der er et stort område til børnefamilien på 70000 kvadratmeter med alt fra nedfarter og slalombaner til snelegepark og kælkeområde.

På Hemsedal tænker man altså på det hele – alt fra bakker til instruktører til ethvert behov, og her kan du også spise lækker mad på en af de fantastiske spisesteder, når du skal holde en pause fra pisterne.

Vil du altså ikke for langt væk på din skiferie, så udforsk et af Norges smukkeste steder, hvor du kan få alt på ét sted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *