Press "Enter" to skip to content

I zulumandens fodspor

I den sydligste del af det afrikanske kontinent ligger det kulturelle land Sydafrika. Landet har en stor mangfoldighed og selvom det er kendt for alt lige fra Nelson Mandela til Vuvuzela horn, så kan Sydafrika tilbyde meget mere end det. Grønne landskaber, storslået vandfald, bjerge og ej forglemme eventyrlige safariture.

I den nordøstlige del af Sydafrika findes en af de mest besøgte og kendte safariparker, som tilmed er Afrikas største, nemlig Kruger Nationalpark. Selve parken er omtrent ligeså stor som Wales og har et varieret natur og dyreliv. Her forekommer nok et af de bedste steder, for at opleve Big five på nært hold og dertil huser parken desuden en urolig skare af elefanter. Hvad enten man er til overnatning helt tæt på dyrene i telt eller til mere luksuriøse overnatninger, er dette muligt i Kruger. Udover den klassiske safarirejse, så kan den eventyrlystne vildmand/kvinde komme på wilderness ture i parken. Sammen med en guide, to professionelle rangerer og en 15 kg rygsæk bevæger man sig rundt i den storslået natur, mens dyrene frit pusler rundt omkring en. En oplevelse helt udover det vante, hvor man rigtig får den afrikanske savanne stemning ind under huden.

I nærheden af Kruger finder vi Klaserie naturreservatet, som er et mindre privat naturreservat, der dog er åbne ind mod Kruger. I området ses både leoparder, bøfler elefanter, løver samt næsehorn, men reservatet indeholder også et enormt fugleliv. En safaritur i Klaserie kan opleves såvel dag som nat, i henholdsvis safarikøretøjer eller til fods. Her kommer man altså helt tæt på naturen, hvortil selve overnatningen også er mere intim i små hytter ude midt i bushen.

Er man derimod mere til en safari i børnehøjde, så kan Pilanesberg vildtreservatet klart anbefales. Ikke nok med stedet rummer dyrene i Big five, så anses reservatet også for et af Afrika bedste malariafrie steder. Et klart plus for børnefamilien, som ikke skal bekymrede sig om malaria, men blot skal nyde ferien. Og ikke nok med det, så kan man tilmed også opleve andre klassiske savannadyr idet både giraffer, geparder, zebraer og flodheste er at finde i Pilanesberg.

Safarioplevelserne i Sydafrika er altså mange i dette prægtige land, hvad enten man er vildmand, eventyrlysten eller noget helt tredje.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *