Press "Enter" to skip to content

4 byer du bør besøge i det sydlige Spanien

Vi danskere elsker at rejse til det sydlige Spanien og her er især byer som Fuengirola, Benalmadena og Malaga klare favoritter.

Det sydlige Spanien har dog meget mere at byde på end disse turistpræget byer og, hvis du lejer en bil bare for nogle få dage, kan du få set en hel anden side af Spanien end du ellers ville ved at blive i f.eks. Fuengirola.

Granada

Granada er et af Spaniens største uddannelsesbyer med mere end 60.000 studenter. Byen er beliggende mindre end 2 timer fra Malaga, og dermed er den velegnet til en én-dags udflugt.

Granada er en traditionel by med flot arkitektur, lækre restauranter og den smukkeste beliggenhed ved foden af Sierra-Nevada bjergkæden.

Sevilla

Sevilla er en af de Spansk perler. Her eksisterer de gamle spanske traditioner med kulturelle optog og tyrefægtning stadig og du mærker hurtigt, hvordan atmosfæren er helt anderledes i Sevilla end de fleste andre Spanske byer.

Det tager lidt over to timer at køre til Sevilla fra Malaga, men det er hele turen værd. Hver dog opmærksom på, at temperaturen i Sevilla er ekstrem høj om sommeren. Med dens placering inde i landet er der meget vindstille og meget varmt.

Tarifa

Tarifa er den sydligst beliggende by i Europa. Tarifa er ikke nogen stor by og du skal ikke forvente store hoteller eller lign. Det er derimod en pæn lille by præget af den surfer kultur der i mange år er blevet tiltrukket Tarifas kilometerlange strande.

Du kan se til Afrika, gå på den lækre strand eller besøge den gamle bydel der er omkranset af Guzman borgen der stammer tilbage fra 960 e.k.

Igen er det en ca. to timers køretur fra Malaga.

Gibraltar

Gibraltar ligger lidt nord for Tarifa og er en kæmpe oplevelse værd. Gibraltar er nemlig ikke Spansk, men engelsk, hvilket du meget hurtigt vil opdage når du besøger byen. Her finder du røde busser, røde postkasser og traditionel engelsk kultur.

For at komme til Gibraltar er du nødt til at krydse en landingsbane hvor du, hvis du er heldig også kan se store fly lande og lette.

På Gibraltar Rock, som er en kæmpe klippe, vil du også kunne møde de eneste fritlevende aber i Europa. De er dog meget legesyge og kan til tider være aggressive, så pas på dine ejendele og følg sikkerhedsrådene.

Gibraltar ligger kun halvanden time fra Malaga, så det er en relativ hurtig tur. Husk dog at medbringe dit pas, hvis du vælger at køre derned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *