Press "Enter" to skip to content

Rejseguide til Ronda – Top Seværdigheder & Attraktioner!

Ronda er en af Spaniens ældste og mest fascinerende byer, man betegner byen som en slags vugge for tyrefægtning. Den 120 meter dybe kløft El tajo, deler byen i to hvor man på den ene side har den gamle mauriske bydel La Ciudad og på den anden side har man den nyere bydel El Mercadillo.

I denne artikel giver vi dig det fulde overblik over hvad du bør se og lave under dit ophold.

Vi vil altså guide dig til hvordan du billigst muligt kommer til og fra Ronda, hvad du bør opleve, hvor du kan booke hotel, hvilke guidede ture du bør opsøge og meget mere.

Puente Nuevo

Ronda - Puente Nuevo (1)Man kan ikke tage til Ronda og så ikke opleve de fantastiske broer, den mest kendte er broen Puente Nuevo, som binder den gamle mauriske bydel La Cuidad sammen med den nyere bydel El Mercadillo.

Puente Nuevo blev bygget i 1751 af arkitekten, Juan Antonio Díaz Machuca. Det tog intet mindre end 42 år og 50 menneskeliv at opføre den smukke og historiske bro.

Men den smukke bro har også en lidt mere mørk historie. Under den midterste bue er der et lille kammer, det kammer er igennem tiden blevet brugt som fængsel og torturkammer. Det siges at man under den Spanske borgerkrig kastede fanger ud fra de små 120 meter, hvorefter de landede på klipperne.

I dag er disse kamre en udstilling hvor man kan komme ind og læse om den mere mørke side af historien.

Plaza de Toros

Untitled design (1)

Hvis du ønsker at opleve rigtig Spansk tyrefægtning, så skal det også være i den ældste og mest traditionsrige arena Plaza de Toros de Ronda.

Arenaen er bygget af arkitekten, José Martin de Aldehuela i 1785. José Martin de Aldehuela, var ligeledes med arkitekt på Puente Nuevo.

Arenaen har en diameter på 66 meter, der er bænkepladser i to niveauer, 136 søjler og 68 buer. De kongelige pladser er selvfølgelig de mest attraktive, her er der skrå lofter og dekoreret med arabiske kakler. Se også: Fitdeck.dk, sundscience.dk, projektmotion.dk, sundscience.dk, mind-z.dk, sundhedsleksikon.dk.

Den smukke tyrefægter arena er i dag åben for offentligheden, der kræves dog en mindre betaling for at komme derind og tage billeder og få en rundvisning. Der findes ligeledes et mindre museum på stedet som er dedikeret til tyrefægtningens historie og nogle af tidens største navne.

Arabic walls

7012Under arabernes indtog i Andalusien begyndte at bygge flere og flere store bygningsværker og konstruktioner, blandt andet disse bymure som både fungerede som udkigstårn og et slags forsvar.

I dag er de et godt turistpunkt og en god historie for alt det som Ronda har været igennem.

Arab Baths

arab-baths-672x372Flere steder rundt om i det sydlige spanien kan man finde badehuse fra arabernes tid. Blandt de mest kendte er dette i Ronda samt det populære Alhambra i Granada.

Disse bade blev bygget i det 13. Århundrede af kong Abomelik. Hvis du vil ind og se dem så er der en entrepris på 3 Euro, mandagen er dog gratis for alle.

Palacio del Rey Moro y La Mina

Palacio del Rey Moro y La MinaHistorien siger at dette var et slags sommerslot for en barbarisk konge som drak vin af fjendernes kranie. Der er dog i nyere tid blevet forsket i denne konges slægt og noget tyder på at han aldrig selv har været på stedet og derfor er det meget muligt blot en skrøne.

I 1920 gennemgik man en renovering af stedet og i dag er det et velbesøgt sted for turister, der er en smuk have og en masse små kamre.

Balcón del Coño

Ronda viewpoint (1)Hvis du ikke er bange for højder, så bør du helt klart opleve denne smukke udkigspost, Balcón del Coño, herfra har du et helt unikt view over det bjergede terræn, Puente Nuevo og resten af byen.

Cueva del Gato

La-Cueva-del-GatoOm sommeren kan der blive rigtig varmt i Ronda og hvis du er i byen i flere dage, så kan vi kun anbefale at tage på en lille tur til Cueva del Gato, det ligger små 20 minutters kørsel fra centrum af byen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *